Főnix “Második fázis”

Főnix “Második fázis”

Főnix "második fázis", az első bevetés ...

A Főnix “Második fázis” egy játék sorozat része, melybe mi ekkor csatlakoztunk be, mint a Tyrel Corp zsoldos csapata.

A csapatEleinte aggódtunk az időjárás miatt, hisz Január 26. -án került megrendezésre Kunmadarason. Mivel alapból hidegre készültünk, jelentős mennyiségű meleg ruhát, hálózsákot, instant levest és teát vittünk magunkkal, hogy minél elviselhetőbb legyen az időjárás.

Mivel Kunmadaras nem a szomszédban van, és akadt néhány technikai probléma, sajnos nem sikerült a kitűzött időre odaérni, de ez nem zavart senkit szerencsére. Körülbelül szombat délben kapcsolódtunk be a játékba, az első feladatunk a bázisra vezető út őrzése volt. Meg kellett állítani minden járművet és civilt és csak átvizsgálás után tovább engedni azokat akiknek erre felhatalmazásuk volt.

Szerencsére mire épp fázni kezdtünk volna, már jött is a következő utasítás, azaz, menjünk a városba, ahol csatlakozunk Kobzow hoz, tőle pedig megkapjuk a további utasításokat. A kutyagolást is kihagyhattuk, hisz jött a Taxi és az vitt minket majdnem a kijelölt pontig.

Mivel az akció nagy része titkos, így sok mindenről nem számolhatok be én sem, de a lényeg, hogy a városban sikeresen tevékenykedtünk egészen estig, majd indultunk vissza, immár gyalog a bázisra. Ekkor már teljesen sötét volt, nekünk pedig kerülni kellett minden kapcsolatot. A helyzetet nehezítette, hogy a bázissal egy ideje már nem volt rádió kapcsolatunk.

Eveens és KMire vissza értünk, indulhattunk is az újabb feladatra, de szerencsére csak a “sarokra” kellet kiugrani, így megkezdhettük a pihenést, a hajnali őrségváltásig.
Hát nem volt egyszerű dolgunk, hiszen a hőmérséklet hamar lezuhant -8 fok körülire (hajnali 2 kor -11 fok volt), így a hálózsákokban való alvás nem pontosan azt adta, mint amit a kényelmes hálószobákban megszokott az ember, mindezt persze úgy, hogy bármikor megtámadhatnak minket. Szinte alig vártam, hogy eljöjjön a hajnali 2 óra, kelhessek fel, csináljak valamit. Persze mikor a kívánságom válóra vált, már bántam. Odakint olyan hideg volt, hogy nem lehetett tüzet gyújtani, egyszerűen nem gyulladt meg semmi. A fáradság csak rátett egy lapáttal és így a didergés még több energiát vont el a szervezetünktől. Reggel 7 -re már alig álltam a lábamon …

A reggellel viszont több dolog is érkezett. Az egyik a jobb idő, gyorsan emelkedett a hőmérséklet, így mi is felélénkültünk. A másik a katonaság … kerestek valamit, valakit, de szerencsére nem minket, habár Eveenst és Petrovot elvitték kihallgatni, aminek eredményeként Petrov “átvágott” torokkal érkezett vissza … szerencsére a szanitéc hamar ellátta.

Ez volt maga a játék történése, nagy vonalakban, hisz mint már írtam, nem minden publikus. Ez is mutatja, hogy nem egy egyszerű Airsoft csatáról volt szó. Nem csak kimentünk és lődöztünk … megjegyzem el sem sütöttem a fegyveremet, pedig … volt cinkes helyzet.

Itt a szerepjátékra, a folyamatosságra tették a hangsúlyt. Nagyon komoly játékosokkal, akiknél nem kérdés, hogy megadta, nem adta meg, hogy lehet-e nem lehet-e, szépen mindenki betartja a szabályokat.
A szervezés nagyon jó volt, kicsit vártuk, hogy majd mi kapjuk az őrködős, semmit nem csinálós feladatokat (mivel első alkalommal vettünk részt a játékon), de nem így történt, ez is nagyon pozitív volt. A játékosokra nem lehet panasz, néha meg is lepődtem, hogy ez tényleg bolond? ja, nem, csak a karakter, akit alakít 🙂

Az egyetlen negatívum a hideg volt. Hajnalban borzalmasan kemény volt, de szerencsére nap közben kellemes volt, illetve most már jön a jobb idő, nem lesz ezzel gond, nyáron már kifejezetten jó lesz, hogy nem a tűző napon kell őrséget állni hajlani 2 kor.

T W I L E K

Értékelés

9Mesteri

Pozitívum: A szervezés | A játékosok

Negatívum: A hideg


Megjelölve: , , ,

Megjegyzés írása